Lik stille.

#Poetry #Art #TFLPoet

www.tflpoet.com

Publisert av TFLPoet Søndag 16. februar 2020

https://www.twitch.tv/maintomatohead

https://amlethusforlag.com/shop/boker/70-20/

DNA i Birgitte Tengs saken kan forkastes. Y-kromosomet er likt ved samme farslinje, slik at antallet mulig kandidater som også vil være innenfor det geografiske området Politiet søker i, ekskluderer i utgangspunktet materialet for å brukes, og når da prøven er så liten, har instituttet mottatt hundre kanskje tusen, ti tusen ganger i verdi hva prøven opprinnelig koster, for å skape et resultatet under omstendigheter skapt lignende en unntakstilstand. Nederlandsk ekspert forkaster hele det fiktive forskningsmiljøet sin innsats, skapt ut av nødvendigheten for økonomiske midler. Norge hermer etter USA, hvor hvem som er fanget eller skyldig vil være om de som jobber med saken skal arresteres og dømmes i stedet for.

«Tengs: – Den største saken vi har jobbet med – Dette er nok den største saken vi har jobbet med noen gang, sa Dr. Walther Parson, fra Rettsmedisinsk institutt, Universitetet i Innsbruck, da han vitnet i Birgitte Tengs-saken tirsdag. Instituttet har gjort en rekke analyser i saken i mer enn 20 år. Gjennom hele rettsdagen fortalte han om alle håranalysene og andre typer DNA-analyser som instituttet har gjort på oppdrag fra norsk politi, uten at det første til noen gjennombrudd.

– Jeg husker at denne saken var vanskelig fordi så mye av materialet hadde vært analysert andre steder. Derfor har det vært en utfordring å finne materiale som vi trodde kunne gi oss et best mulig resultat, sa Parson.

22. desember 2020 fikk instituttet så oppdraget som skulle revolusjonere hele etterforskningen i saken, nemlig prøven av Birgittes strømpebukse som førte til funnet av Y-kromosomet som gjør at Johny Vassbakk sitter tiltalt for drapet.

– Kan du si noe om hvordan Y-kromosomet havnet i prøven (altså på Birgittes strømpebukse, red.anm.)? Kan du slå fast hvorvidt dette har kommet dit før, under eller etter drapshandlingen, spurte Stian Kristensen, Vassbakk sin forsvarer.

– Nei, det kan jeg ikke.

– Kan du si hvilken type biologisk materiale dette resultatet stammer fra?

– Nei, det kan jeg heller ikke, svarte Parson.»

https://www.nrk.no/nyheter/drapet-pa-birgitte-tengs-1.11488783

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Please reload

Please Wait